Persbericht - Aalter - winkeldieven gevat

Parquet du Procureur du Roi Flandre Occidentale
Communiqué de presse

Woensdagnamiddag 25 april 2018 omstreeks 14u30 werden 4 personen gevat na een diefstal in een kledingzaak in de Lostraat in Aalter.

De uitbaatster van de winkel had opgemerkt dat 4 personen (3 vrouwen en 1 man) een tijdje in de winkel hadden rondgelopen en waren vertrokken zonder iets te kopen. Ze stelde nadien vast dat er meerdere kledingstukken verdwenen waren.

De politie werd verwittigd en kon de 4 verdachten vatten. In hun voertuig werd een groot aantal gestolen kledingstukken (hoofdzakelijk dameskledij) aangetroffen, afkomstig van de winkel in de Lostraat en van kledingzaken JBC en Bel & Bo. Er werden ook verzorgingsproducten aangetroffen, gestolen in het Kruidvat in Aalter.

De verdachten werden gearresteerd en meegenomen naar het politiecommissariaat. Er zijn aanwijzingen dat het gaat om een georganiseerde bende.

De verdachten, 3 vrouwen van resp. 46, 55 en 59 jaar en een 44-jarige man, allen met de Congolese nationaliteit en ingeschreven in het Brusselse, werden donderdag op vordering van het parket voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent, die ze alle 4 heeft aangehouden.

An Schoonjans, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

Parquet du Procureur du Roi Flandre Occidentale
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse