Persbericht - Genk - Valse biljetten €50 in omloop

Parketten van de procureur des Konings Limburg
Persberichten

De voorbije weken zijn bij Politie CARMA meerdere meldingen van vals geld binnengekomen. De biljetten, telkens van €50, worden vaak gebruikt bij kleine aankopen in verschillende handelszaken. De nagemaakte biljetten zijn van uitstekende kwaliteit en zijn moeilijk te onderscheiden van het echt geld. Een vals geld detector stift duidt deze biljetten eveneens niet aan als zijnde vals geld.

Het is dus zeer belangrijk dat alle handelszaken goed uitkijken naar uitgifte van vals geld. U kan op allerlei manieren controleren of een eurobiljet echt of vals is. Veel van de kenmerken van het biljet zijn gewoon met de hand en het blote oog te controleren:

  • Een vals biljet voelt anders aan omwille van de drukprocedures
  • Een watermerk, veiligheidsdraad en een doorzichtcijfer moeten zichtbaar worden indien je het biljet tegen het licht houdt
  • Indien u het biljet kantelt, ziet u aan de voorzijde een verspringende afbeelding in het hologram. Aan de achterzijde ziet u een glanzende band of het van kleur veranderde waardecijfer.

Indien u in aanraking komt met vals geld, dient u altijd de politie te contacteren. Verder onderzoek zal dan uitgevoerd worden door Politie CARMA.

Parketten van de procureur des Konings Limburg
Persberichten

Ander Persberichten