Nieuws

20-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

Deze namiddag omstreeks 15u00 kwam bij een verkeersongeval in Oosterzele een motorrijder om het leven.

Het ongeval vond plaats op de N42 in de richting van Zottegem, ter hoogte van het kruispunt met de Reigerstraat. Een vrachtwagen reed er in op een file.

Een motorrijder die als laatste in de file stond, een 26-jarige man uit Wetteren, kwam hierbij om het leven.

Bij het ongeval waren nog een 8-tal andere voertuigen betrokken. De vrachtwagen, de motorfiets en een personenwagen hebben vuur gevat. Enkele personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.

De vrachtwagenbestuurder, een 38-jarige man uit Mol, werd gearresteerd. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Het parket gaat, samen met de verkeersdeskundige en de onderzoeksrechter, ter plaatse.

An Schoonjans, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

20-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

Afgelopen nacht omstreeks middernacht hoorde de uitbater van een winkel van DJ-materiaal, gelegen aan de Kuiperskaai in Gent, lawaai in zijn winkel.

Toen hij ging kijken werd hij in de winkel geconfronteerd met een man die hem met een Nederlands accent aansprak. De man zou 2 verdachten hebben gezien en de winkel hebben betreden omdat de deur open stond. De man liep hierop weg en stapte in een wagen met Nederlandse nummerplaat.

De uitbater stelde vast dat er 2 muziekspelers en een laptop waren verdwenen uit de winkel. De uitbater kon de nummerplaat van het voertuig noteren en verwittigde de politie.

Het voertuig werd even later door de politie geïntercepteerd in de Hertstraat in Gent. De 3 inzittenden werden gearresteerd.

Het verdwenen DJ-materiaal werd aangetroffen in de buurt van de Kuiperskaai.

De verdachten, drie mannen van 27, 29 en 32 jaar oud, allen met de Nederlandse nationaliteit en met adres in Nederland, worden in de loop van de dag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Het parket vraagt hun aanhouding.

Katrien Borms, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

20-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

Gisteren werden 2 personen op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal in een kledingzaak in de Veldstraat in Gent. Ze hadden elke een uurwerk uit de verpakking gehaald. Toen ze betrapt werden door de winkelbediende reageerden ze agressief en gaven de winkelbediende een duw.

De verdachten, twee jonge mannen van 18 en 19 jaar oud uit Oostende, werden door het parket onmiddellijk gedagvaard voor de zitting van de correctionele rechtbank in Gent op 12 april 2018.

Katrien Borms, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

20-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

Gisterenmiddag 19/3/2018 herkende de winkeluitbater van de Proxy Delhaize gelegen aan de Kouter in Gent een man die op 14 maart 2018 de winkel had verlaten met een aantal dure flessen gin twv 220 euro, zonder deze ter betaling aan te bieden aan de kassa.

De man werd staande gehouden en de politie werd verwittigd. Hij bekende de feiten van 14 maart 2018.

Het parket dagvaardde de man in snelrecht. Hij dient zich op 12 april 2018 te verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent.

Katrien Borms, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

19-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar de echtheid van stukken die recent het voorwerp uitmaakten van een tentoonstelling in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in Gent.

In het kader van dit onderzoek werden vandaag op verschillende plaatsen huiszoekingen verricht door de Federale Gerechtelijke Politie van Oost-Vlaanderen onder leiding van de onderzoeksrechter in Gent.

Gelet op het wettelijk geheim van het onderzoek, kan voorlopig geen verdere informatie worden verstrekt.

An Schoonjans, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

 

19-03-2018 - Parket Leuven

De onderzoeksrechter heeft op vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart vier personen aangehouden die er van verdacht worden drugs in de gevangenis te hebben binnengebracht. Minstens vier gevangenen werden onwel nadat ze van het flesje dronken.

Op zondag 4 maart rond 16 uur werd een flesje met een doorzichtige vloeistof over de muren gegooid van gevangenis Leuven-Hulp in de Maria-Theresiastraat in Leuven. Het flesje werd meteen onderschept door een vijftiental gevangenen. Enkele gedetineerden dronken van het goedje waarna zeker vier mannen snel onwel werden. Eén gevangene, een man van 35 jaar die in voorhechtenis zat, werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij mocht dezelfde avond het ziekenhuis weer verlaten. Het toxicologische onderzoek is nog niet afgerond maar volgens alle verklaringen bevatte het flesje GHB.

Uit verder onderzoek bleek dat één van de gevangenen, een 29-jarige uit Leuven, aan een vriend buiten de gevangenis had gevraagd om hem GHB te bezorgen. De drugs zou nog in het huis van zijn ouders liggen. De vriend, een 41-jarige uit Leuven, ging het flesje ophalen bij de ouders van de gedetineerde. Hij zou er zelf nog een hoeveelheid speed rond gebonden hebben. De man gooide het flesje over de gevangenismuur. De veertiger werd herkend op de camerabeelden van de gevangenis en door een getuige. Hij gaf dit ook zelf toe. De man is aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van het afleveren van verboden middelen.

De 29-jarige gedetineerde die inmiddels vrij was onder voorwaarden in een andere zaak, werd op vrijdag 16 maart opnieuw gearresteerd op verdenking van deze feiten. Hij nam vlak voor zijn arrestatie een hoge dosis drugs in en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De man verblijft inmiddels ook opnieuw in de gevangenis. Ook zijn ouders werden opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van het afleveren van verboden middelen.

Morgen verschijnen de vier aangehoudenen voor de raadkamer.

17-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

Afgelopen nacht was er een dodelijk verkeersongeval in de Holstraat in Sint-Gillis-Waas. 

De bestuurder van een bromfiets kwam in aanrijding met een personenwagen en kwam daarbij om het leven. Het gaat om een man van 22 jaar oud uit Stekene. De bestuurder van de auto, een man van 19 jaar uit Sint-Gillis-Waas, raakte licht gewond. Op de bromfiets zat nog een passagier die eveneens lichte verwondingen opliep.

Het parket stelde een verkeersdeskundige en een wetsgeneesheer aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige zou de bestuurder van de bromfiets geen voorrang hebben verleend aan de wagen die voorrang had.

Eva Brantegem, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen 

16-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

Deze voormiddag werden in een filiaal van warenhuisketen Colruyt in Sint-Gillis-Waas twee winkeldieven op heterdaad betrapt. 

Twee mannen van respectievelijk 20 en 33 jaar, met de Russische nationaliteit en wonende in Sint-Niklaas, ontvreemdden er 4 flessen whisky.

De mannen worden eveneens verdacht van andere winkeldiefstallen in de Colruyt-filialen van Beveren en Sint-Niklaas, waarbij eveneens whiskyflessen maar ook champagneflessen werden gestolen.

De twee verdachten worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt hun aanhouding. 

Sarah Demeyer, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

16-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 maart 2018, omstreeks 4u15, vond in de Overpoortstraat in Gent een vechtpartij plaats tussen twee groepjes jongeren.

In een café in de Overpoortstraat was kort voordien een discussie ontstaan tussen enerzijds een 4-tal Gentse studenten en anderzijds een 3-tal jongeren uit Limburg. De groep uit Limburg werd door de security uit het café gezet. 

Toen de Gentse studenten het café verlieten, ontstond op straat een vechtpartij waarbij de studenten werden geslagen en geschopt door de jongeren uit Limburg. Eén slachtoffer liep een snijwonde op aan de rechterhand, vermoedelijk door een gebroken glas.

De 3 personen uit Limburg werden door de politie opgepakt. Het betreft mannen van 20, 21 en 22 jaar uit Hasselt en Houthalen-Helchteren.

Ze werden door het parket onmiddellijk gedagvaard en moeten zich op 12 april 2018 verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen.

Caroline Jonckers, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

16-03-2018 - Parket Antwerpen

Dinsdag 13 maart 2018 in de vroege ochtend omstreeks half vijf werd ingebroken in een handelszaak, gelegen aan de Zandpoortvest in Mechelen. De dader gooide een raam in om het pand te kunnen betreden en ging aan de haal met een partij sigaretten.

Korte tijd later kon een ploeg van pz MEWI  de verdachte staande houden. De buit, die hij even ervoor had weggesmeten, kon gerecupereerd worden.

De 18-jarige verdachte werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die hem met voorwaarden naar huis stuurde.

Contactpersoon:
Peter Peereboom

16-03-2018 - Parket Brussel

Feiten : verkeersongeval met dodelijke afloop

Datum en plaats : 16/03/2018 Liedtsplein te Schaerbeek

Verdachte : 1 chauffeur, man geboren in 1984

Slachtoffer : 1, vrouw geboren in 1932

Omstreeks 10u15 heeft er zich een verkeersongeval voorgedaan op het Liedtsplein te Schaerbeek. Een voetganger, een dame van het jaar 1932, kwam onder de wielen van een vrachtwagen terecht.

De hulpdiensten waren vrijwel onmiddellijk ter plaatse, maar er kon geen hulp meer baten. Het lichaam van het slachtoffer werd afgeschermd voor de omstaanders, in afwachting van de komst van de verkeersdeskundige.

Uit de eerste vaststelling blijkt dat het slachtoffer naar alle waarschijnlijkheid op een zebrapad overstak.

De chauffeur kwam van de Paleisstraat naar het Liedtsplein gereden.

Er was enkele minuten verwarring waar de chauffeur zich bevond, aangezien hij zijn cabine verlaten had, maar vrijwel onmiddellijk was de situatie uitgeklaard. Er is geen sprake van vluchtmisdrijf.

De chauffeur werd verhoord  door de politiediensten. Hij is erg onder de indruk. De man werd onderworpen aan een alcohol en drugtest, deze waren negatief.

Er werd een uitgebreid fotodossier opgemaakt van de plaatsgesteldheid.

Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld. Uit de eerste conclusies van de deskundige blijkt dat het ongeval zich mogelijks als volgt heeft voorgedaan:

Wanneer een eerste voetganger van rechts naar links overstak is de chauffeur gestopt. Vermoedelijk volgde de chauffeur deze voetganger tijdens het oversteken met zijn ogen op het moment dat het slachtoffer zichtbaar was voor de chauffeur. Wanneer de chauffeur vervolgens naar rechts keek om zijn weg verder te zetten, bevond het slachtoffer zich vermoedelijk buiten het zicht van de chauffeur in de dode hoek rechts vooraan de vrachtwagen.

We wensen te benadrukken dat dit de voorlopige conclusies zijn van de deskundige.

We hebben nog geen zicht op de snelheid van de chauffeur, de tacograaf van de vrachtwagen moet nog worden uitgelezen.

Wanneer het dossier volledig is, zal een magistraat van het politieparket beslissen wat et verder gevolg is dat gegeven wordt aan dit dossier.

Er zullen verder geen details vrijgegeven worden.

Ine VAN WYMERSCH – Woordvoerder

 

15-03-2018 - Parket Leuven

Op dinsdag 13 maart zag de uitbater van supermarkt Spar in de Diestsestraat in Leuven dat een man een stuk zeep wilde stelen. De twintiger bekende dit meteen. Toen de winkelier de politie er wilde bijhalen, verstopte de verdachte een breekmes en een kniptang. Hij bleek uiteindelijk nog veel meer spullen op zak te hebben die gestolen leken te zijn in verschillende winkels. Het ging onder meer over twee flessen whisky, jassen, een jeansbroek en een smartphone.

Dezelfde verdachte werd ook herkend op camerabeelden van diefstallen in Inno en De Witte Duif op zaterdag 10 maart.

De twintiger die gekend is onder verschillende aliassen en geen gekende woonst in België heeft, werd op woensdag 14 maart voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. Zij plaatste hem onder aanhoudingsmandaat onder verdenking van winkeldiefstallen. De lokale recherche van politie Leuven voert het onderzoek.

15-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

Gisterenavond omstreeks 22u45 contacteerde een man vanuit zijn voertuig de politie waarbij hij doodsbedreigingen uitte naar de ex-partner van zijn broer. De man uit Herzele kon kort na deze oproep thuis worden aangetroffen.

Bij aankomst van de politiediensten sloot de man de voordeur. Hij bedreigde hen tweemaal vanachter een raam met een voorwerp tussen de handen.

Aan de politiezones Erpe-Mere en Geraardsbergen werd versterking gevraagd.

De verdachte werd aangemaand de woning de verlaten, wat hij uiteindelijk ook deed.

Hij kon hierop door de politie overmeesterd worden. Het wapen waarmee hij de politiediensten had bedreigd, bleek uiteindelijk geen vuurwapen te zijn.

De verdachte, een 54-jarige man uit Herzele, werd onmiddellijk gedagvaard voor het plegen van een nodeloze oproep, bedreigen van politiemensen en weerspannigheid.

Hij moet zich voor deze feiten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde op 18 juni 2018.

Eva Brantegem, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

13-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

De 41-jarige verdachte uit regio Gent die gisteren werd opgepakt en verhoord door de politie in verband met feiten van voyeurisme in de Hogeschool Gent, werd deze namiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Hij legde bekentenissen af. De onderzoeksrechter plaatste de man onder aanhoudingsmandaat.

Caroline Jonckers, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen 

13-03-2018 - Parket Leuven

Een hoogbejaarde dame die in de Keistraat in Bertem woont, is op vrijdag 9 maart het slachtoffer geworden van mannen die met een list haar woning binnendrongen en het huis doorzochten. Eerst belde een man aan die zich uitgaf als man van de watermaatschappij. De vrouw en haar poetsvrouw lieten de man binnen en wezen hem de weg naar de watermeter. Even later belden twee Franstalige mannen aan die gekleed waren in politie-uniform. Zij zeiden dat de vrouw bestolen werd en dat ze graag binnenkwamen om het huis te controleren. De poetsvrouw en het slachtoffer roken onraad, zeker toen de agenten aandrongen om de kluis in huis te openen. Toen de gealarmeerde tuinman het huis binnen kwam, verlieten de drie mannen de woning. Boven bleek een slaapkamer volledig doorzocht te zijn. Op het eerste zicht bleek er niets gestolen te zijn. Van de drie mannen is voorlopig geen spoor.

Pagina's