Persbericht - Aalst/Uitbergen - onderzoek steekincident/overlijden

Op 31/10 werd een man van 34 jaar met een steekwonde in de borst binnengebracht in ASZ Aalst, waar men het overlijden van het slachtoffer heeft vastgesteld. Hij werd in het ziekenhuis afgezet door een vriend (37 jaar). De vriend werd in het ziekenhuis gearresteerd, zijn voertuig werd in beslag genomen en hij werd vervolgens uitgebreid verhoord. Er werd door het parket onmiddellijk een wetsarts aangesteld en een onderzoeksrechter gevorderd om verder onderzoek te voeren naar de feiten.

Na grondig onderzoek is de federale gerechtelijke politie en de recherche van de lokale politie uitgekomen op de woning waar het slachtoffer vermoedelijk werd neergestoken en het CSI-team van de federale gerechtelijke politie is ter plaatste komen om sporenonderzoek te doen. De woning waar de feiten zich vermoedelijk afgespeeld hebben, betreft niet de woning van het slachtoffer. Twee bewoners van de woning in kwestie, een man van 27 jaar en een man van 23 jaar, werden eveneens gearresteerd. De man van 23 jaar bleek niet betrokken te zijn bij de feiten en werd woensdagavond opnieuw vrijgelaten.

De twee gearresteerde verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Zij zullen weldra voor de raadkamer verschijnen die zal beslissen over hun verdere aanhouding. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt nog volop. Voorlopig kunnen in het belang van het onderzoek geen verdere details gegeven worden.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen