Persbericht - Aarschot - Jeugdrechter voor jongens die tientallen fietsen stelen en drugs dealen

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Op 23 februari 2019 rond 5.30 uur werden vier fietsen gestolen aan het station van Aarschot Na onderzoek en analyse van de camerabeelden werden uiteindelijk vier verdachten geïdentificeerd. Het ging om één 18-jarige jongen uit Rotselaar, een 17-jarige uit Begijnendijk die ondertussen meerderjarig is, een  15-jarige uit Testelt en een 17-jarige uit Aarschot.

Op 25 april ’19 ging de recherche van de PZ Aarschot over tot arrestatie van de drie minderjarigen. Er werden huiszoekingen op hun woonplaats uitgevoerd. Bij de 17-jarige uit Aarschot werden verkoophoeveelheden cannabis aangetroffen en uit verder onderzoek bleek ook dat hij cannabis verkocht aan onder meer minderjarigen. Ook de 15-jarige uit Testelt zou cannabis verkopen. De meerderjarige verdachte bood zich op 27 april 2019 aan bij de politie van Aarschot.

De vier verdachten bekennen tientallen fietsdiefstallen gepleegd te hebben aan het station van Aarschot. De fietsen werden steeds kort gebruikt en telkens achtergelaten op diverse plaatsen. De 15-jarige uit Testelt en de 17-jarige verdachte uit Aarschot bekenden drugs te verkopen aan andere minderjarigen. Zij werden voorgeleid bij de jeugdrechter.  De 17-jarige werd 3 maanden in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. De 15-jarige verdachte kreeg strenge voorwaarden opgelegd van de jeugdrechter. De twee meerderjarige verdachten mochten na verhoor beschikken en zullen later worden gedagvaard.

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse