Persbericht - Alternatieve afhandeling dossier racisme in Lommel

Parquet du Procureur du Roi Limbourg
Communiqué de presse

In de maand januari van dit jaar stelde de politie van Lommel een proces-verbaal op voor racistische uitlatingen in een open chatgroep op het sociaal platform Facebook ®.

De verdachte werd uitgenodigd voor een verhoor bij de politie van de zone LOMMEL waarna hij meteen een onderhoud had met een parketmagistraat. Op deze manier kon het parket meedelen dat er voor racisme geen plaats is in onze maatschappij en werd de verdachte doorverwezen naar een educatief programma over racisme bij het ‘Huis over Grenzen’ in Lommel.

Het parket Limburg tracht in dossiers die binnen een relatief korte tijdspanne kunnen afgerond worden, een lik-op-stuk-beleid te voeren. Dit gebeurt binnen de werking van de nieuwe Sectie M, die sedert 1 januari 2020 werd opgericht. De politiezones CARMA, LRH en LOMMEL werken momenteel volgens dit principe.

Afhankelijk van verschillende parameters, waaronder de achterliggende context en het standpunt van de verdachte, kiest de magistraat van de sectie M voor de meest gepaste afhandeling en trachten we op deze manier snel maatwerk te bieden.

Parquet du Procureur du Roi Limbourg
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse