Persbericht - Antwerpen - 30-jarige Fransman gearresteerd en aangehouden met 126.000 XTC-pillen

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 30-jarige Fransman aangehouden. De dertiger vluchtte zaterdagavond tijdens een controle van de Federale Wegpolitie Antwerpen. In zijn auto werden meer dan 126.000 XTC-pillen aangetroffen.

 

De man werd zaterdagavond rond 20 uur aan de kant gezet door de Federale Wegpolitie van Antwerpen aan het afrittencomplex Kleine Bareel op de E19 richting Antwerpen. De inspecteurs ontdekten in de koffer van het voertuig drie sporttassen met meer dan 126.000 XTC-pillen, ter waarde van 456.000 euro. De bestuurder zette het tijdens de controle aan het kruispunt met de Kapelsesteenweg op een lopen. Hij kon ontkomen en er werd in samenwerking met omliggende politiezones een zoeking gestart. Dat leverde aanvankelijk geen resultaat op. Rond midddernacht belde een bewoner van Ten Hoge in Ekeren de politie, omdat hij een man had gezien in de caravan naast zijn woning. Het snelle responsteam van PZ Antwerpen kon de verdachte arresteren.

 

Het parket van Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter voor invoer en vervoer van verdovende middelen. Na de voorleiding heeft de onderzoeksrechter de dertiger aangehouden. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen