Persbericht - Antwerpen - Aanhouding bestuurder die crashte bevestigd

De raadkamer in Antwerpen heeft vandaag de aanhouding van een 38-jarige man met de Duitse nationaliteit bevestigd in verband met de achtervolging van een geseind voertuig tot op de E19 in Kontich. De man wordt in verdenking gesteld van kwaadwillige belemmering van het verkeer en gewapende weerspannigheid.

Op woensdag 11 mei rond vier uur in de namiddag kon de politie een geseind voertuig met Duitse kentekenplaat lokaliseren. Het voertuig stond stil in de file op de E17 richting Antwerpen ter hoogte van Kruibeke. De bestuurder nam aan een hoge snelheid de vlucht en de achtervolging werd door de politie ingezet. De bestuurder negeerde verschillende keren een bevel tot stoppen en hield zich niet aan de verkeersregels. In zijn vlucht raakte de bestuurder meerdere voertuigen waaronder ook een voertuig van de politie. De achtervolging verliep over de snelweg, via de afrit Zwijndrecht in een werfzone en ter hoogte van Linkeroever nam de bestuurder opnieuw de E17 richting Antwerpen.

De bestuurder crashte uiteindelijk vier meter lager in de grasberm langs de E19, voor de afrit van Kontich. Hij probeerde nog te vluchten, maar kon gevat worden.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen