Persbericht - Antwerpen - Aanhouding havenarbeiders bevestigd

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van twee havenarbeiders bevestigd in een onderzoek naar de invoer van cocaïne. Voor een derde verdachte werd de behandeling met een week uitgesteld.

Tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke dienstverlenende criminele organisatie die ervan verdacht wordt bewust geëncrypteerde telefoontoestellen te verschaffen aan het crimineel milieu, zijn specialisten van politie erin geslaagd om de geëncrypteerde berichten van Sky ECC te kraken. Die data leveren elementen op in lopende dossiers, maar er komen ook nieuwe strafbare feiten aan het licht.

In een nieuw onderzoek komt de invoer van in totaal 32 kilo cocaïne (uithaling van 11 kg en poging invoer van 21 kg) in 2020 naar voren. Het onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen leidde naar twee havenarbeiders, een man van 27 uit Ranst en een man van 34 uit Wuustwezel, en een 27-jarige man uit Deurne.

Afgelopen dinsdag voerde de FGP in opdracht van de onderzoeksrechter verschillende huiszoekingen uit op de privé- en werkadressen. De drie mannen werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Het gerechtelijk onderzoek loopt verder.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse