Persbericht - Antwerpen - Arrestatie in onderzoek naar illegale gokpraktijken

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

De Kansspelcommissie heeft samen met PZ Antwerpen en in opdracht van het parket Antwerpen een 38-jarige man gearresteerd in een onderzoek naar illegale gokpraktijken.

Na een melding aan de Kansspelcommissie werd onder leiding van de sectie Bijzondere Leefmilieuwetgeving van het parket Antwerpen een onderzoek gestart naar een Facebookgroep die een 130-tal leden telt. De 38-jarige man uit Deurne bood in de groep aan Nederlandse gokkers aan om via hem sportweddenschappen te plaatsen die in Nederland verboden zijn. De dertiger plaatste de weddenschappen zelf bij een Belgische online kansspeloperator, waarvoor hij percentages aanrekende voor de inzet en de eventuele winst. Uit het onderzoek bleek dat de man het laatste jaar een 5000-tal bezoeken bracht aan het online platform van verschillende Belgische kansspeloperatoren.

De verdachte werd maandag thuis gearresteerd en verhoord. Hij gaf zijn rol als illegale kansspeloperator toe. Er werd beslag gelegd op zo'n 60.000 euro op drie bankrekeningen, maar het financiële onderzoek wordt nog verdergezet. De resterende bedragen op de speleraccounts werden geblokkeerd met het oog op inbeslagname.

Voor deze feiten voorziet de strafwet een gevangenisstraf van zes maanden tot vijf jaar en/of een boete van 800 tot 800.000 euro.

Contact: communicatiecel Parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse