Persbericht - Antwerpen - Douanier aangehouden

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 38-jarige man uit Tessenderlo aangehouden. De man werkte voor de diensten van douane in Antwerpen.

Tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke dienstverlenende criminele organisatie die ervan verdacht wordt bewust geëncrypteerde telefoontoestellen te verschaffen aan het crimineel milieu, zijn specialisten van politie erin geslaagd om de geëncrypteerde berichten van Sky ECC te kraken. Die data leveren elementen op in lopende dossiers, maar er komen ook nieuwe strafbare feiten aan het licht.

Zo werd een nieuw onderzoek gestart tegen een 38-jarige man die voor FOD Financiën, douane Antwerpen, werkt en op het terrein toegang had tot cruciale gegevens over containers die gescand zouden moeten worden. De dertiger zou zelf via de app SKY ECC met andere criminelen gecommuniceerd hebben over de werking van de scanners en manieren om controles te misleiden.

Maandag voerde de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen in opdracht van de onderzoeksrechter huiszoekingen uit op het privé- en werkadres van de verdachte. Gisteren werd hij verhoord door de onderzoeksrechter die hem daarna heeft aangehouden wegens schending beroepsgeheim, passieve omkoping en lidmaatschap aan een criminele organisatie.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen