Persbericht - Antwerpen - Drie aanhoudingen in onderzoek naar verdovende middelen en wapenhandel

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

In het kader van een gerechtelijk onderzoek heeft de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen woensdag vijf huiszoekingen uitgevoerd. Het onderzoek draait rond handel, bezit en invoer van verdovende middelen, humane doping en illegale wapenhandel.

 

Het onderzoek werd geopend, nadat de mogelijke strafbare feiten aan het licht waren gekomen in een ander gerechtelijk onderzoek. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) ging met de nieuwe informatie aan de slag en verzamelde aanwijzingen voor een handel in xtc en voor de fabricaties van amfetamines. Er kwam ook een invoer van bijna 2,2 ton cocaïne in beeld die in maart 2022 werd aangetroffen. Door het mislopen van de partij zou er ook sprake zijn van een liquidatie, waarvoor een wapen gezocht werd.

 

Woensdag werden in ons land huiszoekingen uitgevoerd in Berchem, Kapellen en Stabroek en werden vijf mensen gearresteerd. Het gaat om een 41-jarige man uit Berchem, een man van 42 uit Stabroek, diens ouders van 73 en 74 en een gewezen politie-inspecteur van 36 jaar uit Kapellen. Ook in Nederland werd gelijktijdig een politieactie georganiseerd, waarbij ook één verdachte werd gearresteerd. Bij de huiszoekingen in ons land werden een alarmpistool, anabolen en voertuigen in beslag genomen.

 

De onderzoeksrechter heeft gisteren na voorleiding beslist om drie mannen van 36, 41 en 42 jaar onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. De feiten zijn op dit moment gekwalificeerd als deelname aan een criminele organisatie, invoer verdovende middelen in vereniging, het stellen van voorbereidende handelingen in het kader van de drugswet, aanmaak, invoer, bezit en handel in humane doping en wapenhandel.

 

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse