Persbericht - Antwerpen - Ontploffingen in Volksstraat en op Turnhoutsebaan

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

In de Volksstraat in Antwerpen-Zuid en op de Turnhoutsebaan in Deurne hebben vannacht twee ontploffingen plaatsgevonden. In Deurne had deze ontploffing ernstige materiële schade tot gevolg. Er vielen geen gewonden.

Omstreeks kwart na drie vannacht kwam bij PZ Antwerpen de melding van het eerste incident in de Volksstraat binnen. De gevel van een handelspand werd daar het doelwit van een ontploffing. Het parket van Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter voor vernieling, inbreuk op de wapenwet en criminele organisatie. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen en de Lokale Recherche van Antwerpen en het gerechtelijk lab stapten af ter plaatse.

Bij een tweede ontploffing op de Turnhoutsebaan raakte de gevel van een kapperszaak zwaar beschadigd. Ook het appartementsgebouw boven het handelspand liep heel wat schade op. Ook voor deze feiten, die gekwalificeerd worden als vernieling, inbreuk op de wapenwet en criminele organisatie, vorderde het parket van Antwerpen een onderzoeksrechter, die besliste om vanochtend ter plaatste af te stappen. Het gerechtelijk labo en FGP Antwerpen kwamen opnieuw ter plaatse.

Het onderzoek naar de feiten van vannacht wordt verdergezet door FGP onder leiding van de onderzoeksrechter. Ook een eventuele link met het drugsmilieu wordt onderzocht.

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse