Persbericht - Antwerpen - Streng en kordaat optreden tegen oproep tot rellen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Het Openbaar Ministerie Antwerpen zal streng en kordaat optreden als er op sociale media wordt opgeroepen tot rellen als protest tegen de coronamaatregelen. Er zal niet getwijfeld worden om meteen ook strafrechtelijk op te treden.

Het parket en de politiediensten hebben concrete signalen opgevangen dat er via sociale media wordt opgeroepen om volgend weekend samen te komen om op een gewelddadige manier te protesteren tegen de geldende coronamaatregelen. Daarbij wordt opgeroepen tot rellen en tot plunderingen.

De berichten worden onderzocht naar de opstellers van die berichten, maar ook naar de mensen die de berichten delen of die daar extra oproepen tot geweld aan vastkoppelen.

In deze fase is het oproepen tot geweld en tot vernielingen strafbaar en zullen politie en parket er alles aan doen om de betrokkenen te identificeren en in bepaalde gevallen te arresteren. Daar zal meteen een gevolg worden geven. Dat kan een voorleiding bij de onderzoeksrechter zijn of een dagvaarding in snelrecht.

Ook tijdens eventuele gewelddadige protesten dit weekend zal er in de provincie snel, streng en kordaat gehandeld worden.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse