Persbericht - Antwerpen - Vijf arrestaties in Sky-onderzoek

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft vandaag in opdracht van de onderzoeksrechter 9 huiszoekingen uitgevoerd in een gerechtelijk onderzoek rond de invoer van verdovende middelen.

 

 

Tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke dienstverlenende criminele organisatie die ervan verdacht wordt bewust geëncrypteerde telefoontoestellen te verschaffen aan het crimineel milieu, zijn specialisten van politie erin geslaagd om de geëncrypteerde berichten van Sky ECC te kraken. Die data leveren elementen op in lopende dossiers, maar er komen ook nieuwe strafbare feiten aan het licht.

 

Op die manier werd onderzoek gevoerd naar een criminele organisatie die gelinkt zou kunnen worden aan de invoer van cocaïne en hasj via de haven van Antwerpen voor een totaal gewicht van 5.431 kilogram. Dat is goed voor een crimineel vermogen van 141 miljoen euro.

De organisatie zou verschillende werkwijzes hebben gebruikt voor de verschillende uithalingen.

 

Vandaag werden huiszoekingen uitgevoerd in Essen, Hemiksem, Lille, Lokeren, Mortsel, Schelle en Wilrijk. Vijf verdachten tussen 31 en 52 jaar worden gearresteerd voor verhoor. De onderzoeksrechter heeft na verhoor beslist dat ze mochten beschikken, maar het gerechtelijk onderzoek wordt verder gevoerd.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse