Persbericht - Antwerpen - Zes arrestaties in SKY-onderzoek

De onderzoeksrechter heeft vandaag een tiental huiszoekingen laten invoeren in een onderzoek rond de invoer van in totaal meer dan 16 ton cocaïne. De leider van deze criminele organisatie, een 35-jarige man uit Deurne, en verschillende medeverdachten zouden intussen in Dubai verblijven.

Tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke dienstverlenende criminele organisatie die ervan verdacht wordt bewust geëncrypteerde telefoontoestellen te verschaffen aan het crimineel milieu, zijn specialisten van politie erin geslaagd om de geëncrypteerde berichten van Sky ECC te kraken. Die data leveren elementen op in lopende dossiers, maar er komen ook nieuwe strafbare feiten aan het licht.

In dit onderzoek wordt een 35-jarige man uit Deurne beschouwd als de leider van een criminele organisatie die zich zou bezighouden met de invoer van grote partijen cocaïne. Hij deed beroep op familieleden en kennissen om containers naar loodsen te rijden en voor de handel in cocaïne. Uit het onderzoek blijkt dat de organisatie gebruik maakt van verborgen ruimtes in auto's en verborgen ruimtes in appartementen.

Op dit moment zou de organisatie gelinkt worden aan de invoer van 16,2 ton cocaïne via de haven van Antwerpen tussen januari 2020 en november 2020.

Het gerechtelijk onderzoek wordt gevoerd door een gemengd team van Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen en PZ Antwerpen. Dankzij de samenwerking kon het dossier verder opgebouwd worden en dat heeft geleid tot de tussenkomst van vandaag.

Er konden zes verdachten gearresteerd worden na huiszoekingen in Antwerpen, Borgerhout, Deurne, Merksem, Wijnegem en Brussel. Het gaat om mannen tussen 29 en 37 jaar.

De onderzoeksrechter zal beslissen over hun aanhouding.