Persbericht - arrestatie in Marbella in maart 2022 ikv onderzoek naar cocaïnetrafiek

Parquet du Procureur du Roi Limbourg
Communiqué de presse

Beste journalist, 

Beste redactie,

U contacteerde ons naar aanleiding van een communicatie door de Spaanse Guardia Civil. Hieronder vindt u de informatie die we momenteel over het dossier kunnen meegeven.

De Federale Gerechtelijke Politie van Limburg heeft onder leiding van een Onderzoeksrechter te Tongeren in maart van dit jaar een internationale bende opgerold die op grote schaal cocaïne importeerde via de haven van Antwerpen.

De cocaïne werd verstopt in dekladingen uit Zuid-Amerika met als bestemming een vennootschap in Genk. De criminele organisatie wordt verantwoordelijk geacht voor de invoer van meerdere tonnen cocaïne.

Uit het onderzoek bleek dat het vermoedelijke kopstuk van de bende in Marbella verbleef. In samenwerking met de Guardia Civil van Malaga werd de 42-jarige man eind maart aangehouden, waarna een reeks huiszoekingen en arrestaties volgden in België (Limburg - 5 arrestaties) en in Nederland (1 arrestatie). De Bentley Bentayga van het vermoedelijke kopstuk werd in beslag genomen.

Het internationale karakter van het onderzoek werd nogmaals onderstreept met een bijkomende aanhouding in Hongarije.

De Federale Gerechtelijke Politie van Limburg kon in dit dossier succesvol samenwerken met de Spaanse Guardia Civil en de Nederlandse FIOD.

 De beelden van een huiszoeking die thans door de Spaanse politie verspreid worden, dateren van 26 april dit jaar.

Parquet du Procureur du Roi Limbourg
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse