Persbericht - Berchem - Duo gearresteerd na nieuwe aanslag

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Na een nieuwe aanslag gisterenavond in Berchem heeft de Landelijke Eenheid op Nederlands grondgebied twee verdachten kunnen arresteren. De onderzoeksrechter leidt het verdere onderzoek.

 

Een verdachte heeft woensdagavond rond 20.30 uur een boodschap aangebracht op een huis aan Deken De Winterstraat in Berchem. Daarna werd ook op de woning geschoten, maar er was gelukkig niemand in het huis aanwezig.

Een alerte voorbijganger had de verdachte en zijn voertuig gezien. Via een samenwerking met Communicatie- en Informatiecentra Antwerpen (CICANT) werd de Nederlandse politie gealarmeerd. De wagen reed Nederland binnen, waarop de Nederlandse politie het voertuig na een achtervolging aan de kant kon zetten. De twee inzittenden van 19 en 20 jaar werden gearresteerd.

Dinsdagavond werd een incident gemeld aan de Visserstraat in Rumst. Onbekenden lieten daar een boodschap achter op de deur van een appartementsgebouw en gooiden stenen door een raam op de eerste verdieping. In de flat was niemand aanwezig. Er raakte niemand gewond.

Voor beide feiten werd de gespecialiseerde onderzoeksrechter gevorderd. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen zal de verdere onderzoeken voeren.

Op dit moment zijn in de verschillende onderzoeken rond dit druggerelateerd geweld sinds juni 2022 13 personen aangehouden door de onderzoeksrechter, vier minderjarigen zijn geplaatst door de jeugdrechter. Door een samenwerking met Nederland konden 10 verdachten in Nederland worden gearresteerd. Eerder deze week werden drie mannen overgeleverd aan ons land en aangehouden door de onderzoeksrechter. Het trio verschijnt morgen voor de raadkamer. Zij worden verdacht van betrokken te zijn bij feiten in Zeevaartstraat op 7 september.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse