Persbericht - Bonheiden - Verdachte aangehouden voor roofmoord op 70-jarige vrouw

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

In het onderzoek naar moordonderzoek op een 70-jarige vrouw uit Bonheiden is vandaag een 20-jarige man aangehouden door de onderzoeksrechter. De feiten zijn intussen gekwalificeerd als roofmoord.

De 70-jarige vrouw werd zondagavond als vermist opgegeven, omdat haar familie al enkele dagen niets meer van haar had gehoord. Politie en parket zijn meteen een onderzoek gestart en na vordering van een onderzoeksrechter kon het huis van de vrouw doorzocht worden. De politie trof dan maandagochtend het lichaam van de vrouw aan in de kelder van het huis.

Uit de vaststellingen van de wetsdokter bleek heel duidelijk dat de vrouw met zwaar geweld om het leven was gebracht.

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft het onderzoek verdergezet en tijdens dat onderzoek kwamen twee jongemannen in beeld. Dat intensief onderzoek resulteerde gisteren in huiszoekingen en in twee arrestaties. Bij één van die huiszoekingen werden bij een 20-jarige jongeman uit Bonheiden elementen gevonden die aan de feiten kunnen worden gelinkt. Daarnaast zijn er ook elementen die wijzen op gebruik van het voertuig en van de bankkaart van het slachtoffer door deze verdachte.

Het parket heeft de feiten intussen uitgebreid naar roofmoord. De twee mannen werden vandaag voor de onderzoeksrechter geleid. De 20-jarige man uit Bonheiden werd aangehouden op verdenking van roofmoord. De andere man werd in vrijheid gesteld.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse