Persbericht – Diest – Snelrecht voor winkeldiefstal

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Op 12/04/2022 omstreeks 18u25 betrapte een winkeldetective van de Hypermarkt Carrefour te Diest een winkeldief. De politie van PZ DEMERDAL – DSZ ging ter plaatse.

Een 31-jarige vrouw en 30-jarige man begaven zich met hun voertuig naar de winkel. Terwijl de vrouwelijke verdachte buiten bleef wachten, ging de mannelijke verdachte in de winkel naar het rek met de sterke drank. Hij legde 8 flessen sterke drank in zijn winkelkar en stak deze verderop in een andere rayon onder zijn kledij. Aan de kassa betaalde hij enkel een zakje chips en een blikje vis. Voorbij de kassa werd hij staande gehouden door de winkeldetective. De buit bedroeg € 260,88. Dit nadeel werd vergoed door beide verdachten. In het voertuig werden nog 8 flessen drank ter waarde van € 251,10 aangetroffen. De flessen drank, de gsm’s en het voertuig van de verdachten werden in beslag genomen.

Beide verdachten, zonder gekende woonplaats, werden gearresteerd. Zij werden onmiddellijk gedagvaard voor diefstal in toepassing van het snelrecht. Zij dienen zich in mei 2022 te verantwoorden voor de rechtbank.

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse