Persbericht - Gent - grote hoeveelheid lachgas in beslag genomen

Recent wordt meer en meer vastgesteld dat lachgas wordt gebruikt als roesverwekkend middel. De lege ampullen die her en der worden aangetroffen, zijn daar het bewijs van. Politie en parket treden nu ook op tegen de handel in lachgas.

Afgelopen weekend werd door politie van Gent een grote hoeveelheid lachgas aangetroffen in een bestelwagen.

De wijkpolitie had zaterdagavond 30 januari 2021 omstreeks 20u30 twee voertuigen - een bestelwagen en een SUV- opgemerkt in de Windmolenstraat in Gent, een afgelegen straat in de buurt van de haven. Er werden goederen van het ene voertuig naar het andere verplaatst. De voertuigen en de aanwezige personen werden aan een controle onderworpen.

In de bestelwagen werden 68 lege en 189 volle flessen lachgas aangetroffen (in totaal 424 kg lachgas), alsook 5.000 ballonnen in de verpakking.

De bestuurder van de bestelwagen, een 31-jarige Nederlander uit Amsterdam, werd gearresteerd.

De bestuurder van het andere voertuig, een 22-jarige man uit Gent, en een 22-jarige Nederlander met verblijfplaats in Gent, die samen naar daar gekomen waren, werden eveneens gearresteerd. De bestuurder van de SUV verklaarde daar te zijn om lege gasflessen in te ruilen voor statiegeld.

Op vordering van het parket OVL werden de drie verdachten op maandag 1 februari voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent wegens inbreuken op ambulante handel en het deel uitmaken van een vereniging opgericht om op personen of eigendommen wanbedrijven te plegen.

De onderzoeksrechter heeft de 22-jarige Gentenaar na verhoor vrijgelaten onder strikte voorwaarden. De twee andere verdachten mochten na verhoor beschikken.

Het lachgas werd in beslag genomen.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen