Persbericht - Gent - schietincident

Parquet du Procureur du Roi Flandre Occidentale
Communiqué de presse

Gisterenavond omstreeks 18u50 ontving de politie een paar oproepen ivm een agressieve man ter hoogte van de Citadellaan/Heuvelpoort in Gent. Hij zou er meerdere mensen bedreigen met een mes, in een wagen gestapt zijn en de bestuurster van de wagen eveneens bedreigen met een mes.

De lokale politie van Gent kon het voertuig lokaliseren en zette de achtervolging in.

De wagen hield halt aan de verkeerslichten op het kruispunt van de Zwijnaardsesteenweg met de Edelsteenstraat. Aan het stuur zat een vrouw, met daarnaast de verdachte. Twee politiemensen stapten uit hun voertuig en kwamen tussen.

Daarop is een schietincident ontstaan.

De verdachte raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd geopereerd. Het aanvankelijk levensgevaar is inmiddels geweken.

Het gaat om een 33-jarige man met de Nigeriaanse nationaliteit, die woont in Gent.

De verdachte en de vrouw aan het stuur zouden elkaar kennen.

Parket, labo, wapendeskundige, politie (lokale, federale en Comité P) gingen ter plekke. Er werd eveneens een wetsdokter aangesteld.

Zoals de standaardprocedure voorziet, werden 2 onderzoeken opgestart. Eén naar de feiten die de aanleiding hebben gegeven tot de tussenkomst van de politie en één naar het schietincident. De beide onderzoeken zijn volop aan de gang.

An Schoonjans, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

Parquet du Procureur du Roi Flandre Occidentale
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse