Persbericht - Gent (Zwijnaarde) - ramkraak Mediamarkt - 3 verdachten opgepakt

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen is er in geslaagd een bende op te pakken die verdacht wordt van de ramkraak op de Mediamarkt in Gent (Zwijnaarde) op 22 december 2017. Met een gestolen voertuig Mini werd de vitrine aan diggelen gereden en verdwenen de daders met een grote buit. Op 20 maart 2018 konden bij een grootschalige actie drie verdachten opgepakt worden. De onderzoeksrechter plaatste ze allen onder aanhoudingsmandaat.

Het parket Oost-Vlaanderen startte samen met de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen een onderzoek naar de ramkraak op de Mediamarkt in Zwijnaarde. Op 22 december 2017 rond 04u00 reden de daders met een gestolen voertuig Mini de vitrine aan diggelen en gingen er van door met een aanzienlijke buit waaronder smartphones en computers. De Mini werd in brand gestoken en achtergelaten aan de Mediamarkt.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter in Gent.

Dankzij grondig speurwerk konden de rechercheurs van de FGP Oost-Vlaanderen de bende op het spoor komen.

Op 20 maart 2018 in de vroege ochtend is met bijstand van de Speciale Eenheden van de Federale Politie binnengevallen op 5 adressen (Sint-Jans-Molenbeek, Meise, Anderlecht, Brussel, Willebroek).  

Bij deze actie konden drie verdachten opgepakt worden en werden een wagen en meerdere GSM’s in beslag genomen voor verder onderzoek.

De opgepakte personen betreffen een 26-jarige man uit Meise, een 24-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek en een 23-jarige man uit Anderlecht.

Woensdag 21 maart 2018 werden de drie verdachten voor de onderzoeksrechter in Gent geleid die besliste om ze alle drie onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

An Schoonjans, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen