Persbericht - Gent/Gentbrugge - drugsvangst bij controle op de E17

Parquet du Procureur du Roi Flandre Occidentale
Communiqué de presse

Op dinsdag 20 april 2021 omstreeks 16u werd op de E17 ter hoogte van Gentbrugge een controle uitgevoerd door de Federale Wegpolitie Oost-Vlaanderen. In twee gecontroleerde voertuigen werden grote hoeveelheden drugs aangetroffen. De drugs werden in beslag genomen.

In een voertuig met Nederlandse nummerplaat werden 500 XTC-pillen, 200 gram cannabis, 110 gram cocaïne en 1 kg mefedrone aangetroffen. Het parket werd hiervan ingelicht en beide inzittenden, twee jongemannen van respectievelijk 20 en 21 jaar met de Nederlandse nationaliteit, werden gearresteerd.

In een tweede voertuig, een wagen met Franse nummerplaat, werd 6kg bruine heroïne, 2,5 kg witte heroïne, 100 gram mefedrone en 600 gram cocaïne aangetroffen. De bestuurder was in het bezit van een vals paspoort. Na het achterhalen van de identiteit van deze 32-jarige man met Franse nationaliteit, bleek dat hij geseind stond voor soortgelijke feiten met een effectieve gevangenisstraf van 3 jaar. Ook deze man werd onmiddellijk gearresteerd.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter in Gent. De 21-jarige bestuurder van het Nederlandse voertuig en de 32-jarige bestuurder van het Franse voertuig werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter en zijn aangehouden. Vrijdag 23/4 beslist de raadkamer in Gent over hun verdere aanhouding.

De 20-jarige passagier van het Nederlandse voertuig mocht na verhoor beschikken.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen  

Parquet du Procureur du Roi Flandre Occidentale
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse