Persbericht - Haacht - Aangehouden voor opzettelijke brandstichting in woning

De politie van Haacht werd op maandag 11 januari rond 10 uur opgeroepen voor een woningbrand in de Neerstraat in Haacht. Ze waren gealarmeerd door een vriend van de bewoner van het huis die verontrustende berichten had ontvangen.

De bewoner van het huis bevond zich buiten de woning. Omdat de man aangaf dat hij de brand zelf had gesticht, werd hij gearresteerd. In zijn verhoor gaf hij toe dat hij het vuur zou hebben aangestoken ter hoogte van de trap van de woning. Hij zou misnoegd zijn geweest over het feit dat hij binnenkort de woning moest verlaten.

De branddeskundige en het labo, die door het parket waren aangesteld en ter plaatse onderzoek deden, kwamen in hun eerste bevindingen ook tot de vaststelling dat de brand hoogst vermoedelijk was aangestoken.  De huurwoning werd overigens onbewoonbaar verklaard.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter tegen de 38-jarige bewoner van de woning op verdenking van opzettelijke brandstichting. De man werd op dinsdag 12 januari voorgeleid en aangehouden.