Persbericht - Herent  – Man verwondt zichzelf zwaar met mes, ook moeder gewond 

Op zondagavond 7 november omstreeks 21.30u krijgt de politie van Herent twee oproepen over een incident in een woning aan de Wijgmaalsesteenweg in Herent.

Toen de politie ter plaatse kwam, merkten de agenten in de achterbouw een bebloede man op die een scherp mes in zijn hand hield. Het ging om de 30-jarige zoon des huizes. Zijn moeder en broer bevonden zich bij hem. Zijn moeder vertoonde lichte verwondingen in het gezicht. Wanneer de man de politie opmerkte, keerde hij zich volledig tegen zichzelf en stak en sneed zichzelf met het mes. De agenten konden de man niet bedwingen. Hij liep weg via tuinen tot aan de Bijlokstraat waar de politie hem uiteindelijk kon overmeesteren. De verdachte was intussen levensgevaarlijk gewond geraakt door de snijwonden en steken die hij zichzelf had toegebracht. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij werd geopereerd en was nog niet verhoorbaar. Zijn moeder werd ook verzorgd in het ziekenhuis. Ze had twee oppervlakkige wonden in het gelaat en aan de hals.

De omstandigheden waarin de feiten zich hebben voorgedaan en waarin ook de moeder lichtgewond raakte, worden onderzocht. Het parket stelde het labo aan om sporen op te nemen om de situatie helpen uit te klaren. Ook de wetsarts werd aangesteld om de verwondingen en toestand van de betrokkenen te onderzoeken en op te volgen.

Het parket heeft de onderzoeksrechter gevorderd tegen de 30-jarige verdachte. De recherche van PZ HerKo voert het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter.