Persbericht - Hoboken - Ernstige materiële schade na explosie in inkomhal van appartementsgebouw

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

 

Er is een gerechtelijk onderzoek geopend na een explosie en een beschieting afgelopen nacht in de Praaglaan in Hoboken. Niemand raakte gewond.

 

Onbekenden plaatsten iets voor 4 uur een explosief in de inkomhal van een appartementsgebouw in de Praaglaan in Hoboken. Er werden ook meerdere schoten aan of bij het pand afgevuurd. De daders hingen voor de ontploffing een spandoek op in de inkomhal met een boodschap die als gevolg van de ontploffing verloren is gegaan. Bij het incident vielen geen gewonden. Er is wel sprake van ernstige materiële schade: de volledige inkomhal van het gebouw raakte beschadigd door de ontploffing en ook de voordeur werd verwoest.

 

Het parket van Antwerpen heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor vernieling van een gebouw door ontploffing met vermoeden van menselijke aanwezigheid bij nacht, inbreuk op de wapenwetgeving en criminele organisatie. Het labo, de Federale Gerechtelijk Politie (FGP) van Antwerpen en de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) kwamen ter plaatse. De link met het drugsmilieu wordt onderzocht.

 

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet door FGP onder leiding van de onderzoeksrechter.

 

De dienst slachtofferzorg van PZ Antwerpen zal in het appartementencomplex en in de directe omgeving brieven bussen met een aanbod van slachtofferzorg. Bij de brief hoort een magneet en een kaartje met de contactgegevens. Slachtoffers die rechtstreeks betrokken zijn en/of materiële schade hebben, zullen persoonlijk gecontacteerd worden.  

 

Contact : communicatiecel parket Antwerpen 

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse