Persbericht - Keerbergen - Verdachte aangehouden in onderzoek naar moord op 73-jarige vrouw

Op dinsdag 25 januari 2022 rond 10.15 uur verwittigde de buurman van een koppel zeventigers uit de Sijsjesweg in Keerbergen de hulpdiensten omdat zijn buurman zijn 73-jarige vrouw dood had aangetroffen in hun woning. De man zou zijn levensgezellin net voordien hebben gevonden, toen hij was opgestaan uit bed.

Het parket stelde de wetsarts, het labo en het afstappingsteam van de federale gerechtelijke politie aan. Zij gingen ter plaatse om de omstandigheden van het overlijden van de vrouw te onderzoeken. Omwille van enkele verontrustende bevindingen werd haar 70-jarige levensgezel op dinsdagavond gearresteerd.

Op woensdag 26 januari verrichtte de wetsarts een autopsie. Daaruit bleek dat er wel degelijk aanwijzingen waren dat de vrouw om het leven was gebracht door tussenkomst van derden en dat zij niet zichzelf om het leven had gebracht.

De 70-jarige levensgezel die gisteren werd gearresteerd, wordt op dit moment verhoord.

Het parket vorderde inmiddels de onderzoeksrechter tegen de man op verdenking van moord. De recherche van PZ Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen neemt het verdere onderzoek op zich.

De verdachte werd op donderdag 27 januari 2022 voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Leuven. Hij ontkende in zijn verklaring elke betrokkenheid bij het overlijden van zijn partner. De onderzoeksrechter plaatste de 70-jarige man onder aanhoudingsmandaat. Hij zal op dinsdag 1 februari voor de Raadkamer verschijnen.