Persbericht - Kessel-Lo en Lubbeek - Poging tot diefstal met braak in een woning en illegaal verblijf

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Op 20 mei 2022 omstreeks 9u16 ontving PZ Lubbeek een melding van een poging tot diefstal met braak in een woning te Lubbeek. Wanneer de eigenaar zijn woning betrad, merkte hij aan het schuifraam aan de achterzijde van zijn woning een 28-jarige en een 35-jarige man op. Nadat hij de politie had verwittigd, sprak het slachtoffer de verdachten aan. Zij verklaarden dat zij ziek waren en water nodig hadden. Wanneer de verdachten de plaats verlieten, achtervolgde het slachtoffer hen. De verdachten konden een 400-tal meter verderop door de politie worden gearresteerd. De fouille van beide verdachten resulteerde negatief.

Er werd vastgesteld dat het schuifraam van de woning beschadigd was en een inkeping vertoonde. Het onbekend voorwerp dat werd gebruikt om de braak te plegen kon noch ter plaatse noch in de nabije omgeving worden aangetroffen. Het buurtonderzoek resulteerde negatief. De woning werd niet betreden door de verdachten en er werd niets ontvreemd uit de woning.

Tijdens hun verhoor verklaarden de verdachten dat ze dorst hadden en aan de woning een waterkraan zagen. Nadat ze hadden gedronken, zouden ze terug vertrekken. Voor het overige betwistten zij elke betrokkenheid bij de feiten.

De dienst vreemdelingenzaken werd in kennis gesteld. Beide verdachten mochten beschikken na de betekening van een bevel om het grondgebied te verlaten.

Een van de verdachten, een 35-jarige man, wordt eveneens verdacht van een poging tot diefstal met braak in een leegstaande woning te Kessel-Lo op 09/05/2022. PZ Leuven stelde de dienst vreemdelingenzaken in kennis. De verdachte mocht beschikken na een betekening van het bevel om het grondgebied te verlaten.

Beide verdachten van Algerijnse afkomst en zonder vaste woonplaats in België zullen zich in juli dienen te verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor een poging tot diefstal met braak in een woning te Lubbeek en hun illegaal verblijf in België. De 35-jarige verdachte zal zich eveneens dienen te verantwoorden voor een poging tot diefstal met braak in een leegstaande woning te Kessel-Lo.

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse