Persbericht - Kortenaken - Twee verdachten van brutale overval in huis aangehouden

In de nacht van donderdag op vrijdag 8 februari rond 1 uur vielen twee gemaskerde mannen een huis aan de Tiensestraat in Kortenaken binnen. In het huis waren twee zussen van 32 en 20 jaar en hun broertje van 12 jaar en een neefje van 3 jaar aanwezig. Ze drongen bruusk de woning binnen, eisten geld en juwelen en haalden het hele huis overhoop. Omdat ze niets van waarde vonden, zouden ze de oudste zus bedreigd hebben. Volgens hun verklaringen zouden de slachtoffers tijdens de overval vastgebonden zijn in de keuken. Uiteindelijk raakte niemand gewond maar de slachtoffers zijn erg onder de indruk.

De daders verdwenen met een televisietoestel, een ketting, een gsm-toestel en een auto die op de oprit geparkeerd stond. Het is deze auto die de politie op het spoor van de verdachten bracht. Een ploeg van PZ Demerdal die ter plaatse kwam, kruiste de gestolen auto op de E314 in de richting van Hasselt. De gestolen auto volgde een andere auto met Nederlandse nummerplaten. De politie liet de twee auto’s halthouden. De bestuurders, twee Bosniërs van 29 jaar en van 35 jaar, werden gearresteerd. Eén van de verdachten ontkent enige betrokkenheid bij de feiten. De andere man erkent de diefstal van het voertuig op de oprit maar zegt geen geweld te hebben gebruikt of bedreigingen te hebben geuit tegen de slachtoffers.

Beide verdachten werden op vrijdag 8 februari voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Ze verschijnen morgen voor de raadkamer. De federale gerechtelijke politie van Leuven voert het onderzoek.