Persbericht – Leuven – Gerechtelijk onderzoek voor winkeldiefstal

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Een 22-jarige man wordt ervan verdacht op 24/08/2022 omstreeks 11u17 een winkeldiefstal te hebben gepleegd in de INNO te Leuven.

Een ploeg van PZ Leuven stelde vast dat de verdachte doelloos ronddwaalde in de winkel en een lege rugzak droeg. De verdachte verliet de winkel en wandelde verder in de Diestsestraat. Hierna keerde hij om en plaatste zich op een zitbank nabij de INNO. Hij betrad de winkel opnieuw. Op de camerabeelden zag de politie samen met de winkeldetective dat de verdachte zich naar de herenafdeling begaf en dat zijn rugzak bij het verlaten van de winkel gevuld was. Nadat de verdachte de winkel verliet zonder te betalen, werd hij verderop geïntercepteerd en gearresteerd.

In zijn rugzak werden een polo en een broek voor een totale waarde van € 259,90 aangetroffen. De kledij werd teruggenomen door de INNO.

De verdachte, die onwettig in ons land verblijft, is (internationaal) gekend voor gelijkaardige feiten en had de gevangenis recent verlaten. Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor de winkeldiefstal. De onderzoeksrechter heeft de aanhouding bevolen en de verdachte zal voor de raadkamer moeten verschijnen. Het onderzoek loopt nu verder onder leiding van de onderzoeksrechter.

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse