Persbericht - Leuven - gerechtelijke onderzoek voor diefstallen

Communiqué de presse

Op 24 december 2022 omstreeks 19u21 krijgt PZ Leuven melding van de uitbater van een supermarkt in de Brusselsestraat te Leuven dat 2 personen vermoedelijk aankopen hebben gedaan met een gestolen bankkaart. De 2 personen verlaten na elke betaling de winkel, om daarna opnieuw via contactloze betaling aankopen te komen doen.

Ter hoogte van supermarkt Exotic World intercepteert de politie 2 verdachten. Het betreft 2 mannen met een ongekende verblijfplaats, volgens eigen zeggen minderjarig maar blijkens een leeftijdsonderzoek wel degelijk meerderjarig.

De verdachten zijn in het bezit van onder meer winkelzakken van de Carrefour met hierin sigaretten en alcohol, een aantal gsm’s, een Mobib-kaart die samen met een aantal andere (bank)kaarten ontvreemd werd van een 42-jarige dame in Elsene in oktober 2022, en een aantal (bank)kaarten die op 24 december rond 17u55 ontvreemd werden van een 27-jarige dame in fastfoodrestaurant Subway op het Rector De Somerplein te Leuven.

Op 1  van de verdachten werd een gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen, de andere verdachte was in het bezit van een plooimes.

De beide verdachten verklaarden een aantal gsm’s en (bank)kaarten op straat te hebben gevonden. Met de gevonden bankkaarten hebben ze aankopen gedaan.

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek lastens de beide verdachten wegens diefstallen, informaticafraude en bendevorming.

De verdachten werden op 26 december voorgeleid bij de onderzoeksrechter, waarbij 1 van hen de diefstal in restaurant Subway bekend heeft. Voor het overige worden de feiten betwist.

De onderzoeksrechter heeft de aanhouding van beide verdachten bevolen en zij dienen vrijdag 30 december voor de raadkamer te verschijnen.

Het onderzoek zal worden verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse