Persbericht - Leuven - overlijden in Kardinaal Mercierlaan

Op zaterdag 17 september iets voor middernacht werd op de parking achter een appartementsgebouw in de Kardinaal Mercierlaan het lichaam gevonden van een vrouw. Het was een buur die de ontdekking deed.

De verwittigde hulpdiensten, die snel ter plaatse kwamen, konden enkel de dood vaststellen  van de vrouw. De overledene is een 56-jarige vrouw, bewoonster van het betreffende appartementsgebouw.  

Op vordering van het parket kwamen het labo, het afstappingsteam en de wetsarts ter plaatse. Gelet op een aantal verdachte elementen werd de onderzoeksrechter gevorderd om de precieze omstandigheden van het overlijden te onderzoeken.

Gisterenavond werd een verdachte gearresteerd door de politie . Het gaat om een 36-jarige man uit Lubbeek, die het slachtoffer kende. Hij bekende betrokken te zijn bij de dood van het slachtoffer.

Vandaag vond de autopsie plaats waaruit blijkt dat het slachtoffer om het leven is gekomen door de impact op de grond ingevolge haar val uit haar raam.

De verdachte zal morgen worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die na zijn verhoor zal beslissen over de aanhouding van de verdachte.