Persbericht - Leuven - snelrecht voor diefstal

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Op dinsdag 29 maart 2022 omstreeks 16u15 heeft de politie 2 mannen op de Naamsesteenweg te Leuven gecontroleerd die zich verdacht gedroegen. In de rugzakken van beide mannen werd inbrekersmateriaal aangetroffen alsook een aantal goederen die eerder op de dag gestolen werden op een studentenkamer in de Leeuwerikenstraat te Heverlee. De rugzak en 2 luidsprekers die ontvreemd werden van een 20-jarige jongen uit Temse werden aangetroffen in de rugzakken van verdachten. Tevens werden er andere voorwerpen aangetroffen die mogelijks ook gestolen werden.

Geen van beide verdachten kon geldige identiteitsdocumenten voorleggen. Volgens hun eigen verklaringen zou het gaan om een 23-jarige man uit Marokko en een 21-jarige man uit Algerije.

De mannen worden ook verdacht van een diefstal aan het station van Leuven op 18 maart 2022, waarbij de portefeuille van een 25-jarige man uit Lommel werd ontvreemd.

Beide verdachten werden gedagvaard volgens de snelrechtprocedure wegens diefstal door middel van braak, poging diefstal door middel van braak, gewone diefstal, deel uitmaken van een vereniging en onwettige binnenkomst of onwettig verblijf in het Rijk.

Zij zullen zich in mei voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

 

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse