Persbericht - Leuven - snelrecht voor diefstal

In de nacht van zondag op maandag 30 januari omstreeks 01u30 diende de politie zich te begeven naar het Martelarenplein te Leuven, waar een taxichauffeur slachtoffer werd van een diefstal. 

Het 34-jarige slachtoffer stond met zijn taxi op het Martelarenplein en werd door 4 personen aangesproken met de vraag om hen naar Luik te brengen. Op een gegeven moment zeiden ze dat het niet meer nodig was, waarop 1 van hen de taxichauffeur een hand gaf en diens portefeuille van op het dashboard in de taxi wegnam. De 4 personen gaven de portefeuille onderling door en toen de taxichauffeur zei dat hij de politie zou verwittigen, kreeg hij zijn portefeuille en een deel van zijn geld terug.  

Eén van de verdachten kon even later door de politie gevat worden aan de ondergrondse fietsenstalling aan het Professor Roger Van Overstraetenplein. Hij zou door de taxichauffeur herkend zijn als degene die zijn portefeuille uit de taxi nam. 

Het parket heeft de 18-jarige verdachte zonder gekende woonplaats, die de feiten ontkent, met toepassing van de snelrechtprocedure gedagvaard wegens diefstal. Hij dient zich in maart voor de correctionele rechtbank te verantwoorden.