Persbericht - Leuven - Snelrecht voor diefstallen, drugshandel en spuwen naar agent

De politie van Leuven onderschepte op vrijdag 9 juli een verdachte drugsdealer. De 21-jarige man uit Diepenbeek was aan het rondrijden in een huurauto op de Aarschotsesteenweg in Leuven toen de politie hem aan een controle onderwierp. De jongeman had 49 pakjes van ongeveer 1 gram cocaïne bij zich en meer dan €1250. Hij gaf toe dat hij dealde. Het parket dagvaardde hem onmiddellijk in toepassing van het snelrecht. Hij zal in augustus voor de rechter verschijnen.

Ook op vrijdag 9 juli rond 16 uur betrapte de winkeldetective van speelgoedwinkel Dreamland aan de Kolonel Begaultlaan een 33-jarige Leuvenaar op winkeldiefstal. De verdachte stak een draagbare harde schijf en een luidspreker weg in zijn broek en rekende de producten niet af aan de kassa. De dertiger wordt ook verdacht van een winkeldiefstal van een luidspreker in Dreamland op 3 juni. De man werd meteen gedagvaard voor deze feiten en verschijnt in augustus voor de rechter.

De politie van Leuven hield op vrijdagavond 9 juli een 25-jarige man uit Tielt-Winge bestuurlijk aan omdat hij openbaar dronken was. Hij werd meegenomen naar het cellencomplex om te ontnuchteren. De man werd kwaad en spuwde in het gezicht van een agent. In het licht van de handhaving van de coronamaatregelen wordt dit beschouwd als bedreiging met een aanslag met mogelijk gevaarlijke substanties. Hij zal zich eveneens in augustus moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

Op zaterdag 10 juli betrapte een werknemer van een supermarkt in de Burgemeestersstraat in Leuven een man die enkele broodjes en drank niet afrekende aan de kassa. De 29-jarige man die in Leuven verblijft, werd ook al betrapt op winkeldiefstal van voedingswaren op 5 juli en op 29 juni. Hij moet in augustus voor de rechter verschijnen op verdenking van deze winkeldiefstallen.