Persbericht - Leuven - snelrecht voor winkeldiefstallen

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Op zaterdag 28 januari 2023 omstreeks 11u30 diende de politie zich te begeven naar de winkel Dreamland, gelegen op de Kolonel Begaultlaan te Leuven, waar een winkelinspecteur een man had gevat die de kassa zou gepasseerd zijn met een gestolen smartphone. De smartphone werd gewikkeld in een zelfgemaakt zakje van aluminiumfolie en vervolgens verstopt in zijn jas.  

Naar aanleiding van deze diefstal, deed de winkelinspecteur verder nazicht van camerabeelden en hierbij bleek dat dezelfde verdachte op 8 december 2022 en 21 december 2022 een aantal champagne-flessen zou hebben ontvreemd uit Colruyt filialen gelegen in de Lombaardenstraat en op de Tiensesteenweg te Leuven. 

De verdachte, een 34-jarige man ingeschreven te Halle, gaf de feiten van 28 januari toe. Over de andere 2 feiten wenste hij geen verklaring af te leggen. 

Het parket heeft de man met toepassing van de snelrechtprocedure gedagvaard voor de 3 diefstallen en hij dient zich in maart te verantwoorden voor de correctionele rechtbank te Leuven. 

 

 

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse