Persbericht – Leuven – snelrecht voor winkeldiefstallen en illegaal verblijf

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Een 34-jarige man wordt ervan verdacht op 24 mei 2022 verschillende winkeldiefstallen in de Leuvense binnenstad te hebben gepleegd. Een getuige merkte op dat de verdachte, die twee zakken in zijn handen had, zich verdacht gedroeg. De verdachte draaide wat rond en begaf zich vervolgens naar de struiken, gelegen langs een appartementsgebouw aan Sint-Maartensdal. Nadat hij wat om zich heen keek, verstopte hij één van de twee zakken diep in de struiken. De verdachte ging nog verschillende malen terug, waarbij hij goederen vanuit de zak die hij vasthad overlaadde in de zak die hij eerder in de struiken had verstopt.

De politie van PZ Leuven kwam ter plaatse en trof in de struiken een zak aan waarin zich kledij, schoenen en scheermessen bevonden. De alarmsystemen waren nog aan deze goederen bevestigd. De binnenkant van de aangetroffen zak was bekleed met aluminiumfolie om de alarmen van de winkels te ontwijken. Wanneer de verdachte terug ter plaatse kwam, werd hij door de politie gearresteerd. In de zak die hij bij zich had, werd er nog kledij aangetroffen.

Na verder onderzoek achterhaalde de politie dat de slachtoffers van de diefstallen (kleding)winkels, gelegen in de Bondgenotenlaan en de Diestsestraat, betroffen. De totale buit bedroeg ongeveer 627 €. De gestolen goederen konden onbeschadigd worden teruggegeven aan de winkels.

De verdachte beroept zich op zijn zwijgrecht.

De verdachte, die onwettig in ons land verblijft, werd onmiddellijk gedagvaard in toepassing van het snelrecht. Hij dient zich in juli 2022 te verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor verschillende winkeldiefstallen, evenals illegaal verblijf in België.

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse