Persbericht - Leuven - Twee mannen aangehouden voor minstens 10 diefstallen uit auto's

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Inspecteurs van het Fenomeenteam van de Lokale politie van Leuven slaagden er donderdag 9 december in twee jongemannen op te pakken die er van verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor tien diefstallen uit voertuigen diezelfde dag.

Het duo, een 18- en een 19-jarige die illegaal in ons land verblijven, stonden net op het punt om de trein naar Brussel te nemen, toen ze door de politie-inspecteurs werden opgemerkt. De twee waren in het bezit van een deel van de buit van de dag en een klein noodhamertje dat ze gebruikten om het glas van de ruiten van voertuigen stuk te slaan.

Omstreeks de middag kreeg de politie een eerste melding van een inbraak in een voertuig. Getuigen zagen hoe in de Justus Lipsiusstraat twee jonge mannen een ruit van een geparkeerde bestelwagen van een bouwfirma aan diggelen sloegen en een laptop die in het voertuig lag, mee gristen. Een tijdje later werd op dezelfde manier ingebroken in een lichte vrachtauto in de Mechelsestraat. In de daarop volgende uren werd nog toegeslagen in de Pieter Coutereelstraat, de Justus Lipsiusstraat, op parking Bodart, twee keer op de Tervuursevest, de Brusselsestraat en in de JP Minckelerstraat

De politie-inspecteurs die de vaststellingen deden, slaagden er in een aantal gevallen in getuigen van de feiten aan te treffen die een goede beschrijving konden geven van de verdachten. Er waren ook camerabeelden van enkele feiten waarop de verdachten herkenbaar te zien waren terwijl ze in een voertuig inbraken. Een politieteam in burger, dat zich in het station had opgesteld, kon de twee verdachten in de late namiddag, net voor ze de trein wilden nemen, opmerken en oppakken.

Het verdachte duo werd overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoekHet parket vorderde een onderzoeksrechter gevorderd tegen het tweetal op verdenking van diefstallen en diefstallen met braak. De twee verdachten werden voorgeleid en aangehouden. Ze verschijnen op dinsdag 14 december voor de Raadkamer.

De lokale recherche van PZ Leuven zoekt uit of de twee verdachten nog aan andere feiten kunnen gelinkt worden.

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse