Persbericht - Leuven - verdachten inbraken aangehouden

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Op 31 mei 2022 rond 4u34 werd een bewoner in de Mechelsestraat te Leuven gewekt door het gerinkel van glas. Toen hij uit het raam keek zag hij hoe 2 mannen zich met behulp van een koevoet toegang probeerden te verschaffen tot een wijnhandel. Hij heeft naar de mannen geroepen, waarop zij zijn weggevlucht. Beiden konden echter al snel geïntercepteerd worden door de politie.

Ondertussen was er ook een melding binnengekomen van een inbraak in een apotheek, eveneens gelegen in de Mechelsestraat. De eigenares van de apotheek werd gewekt door lawaai en zag vanuit het raam hoe 2 mannen aan het inbreken waren. De buit betrof enkele geldbriefjes.

De 2 verdachten konden tevens gelinkt worden aan de inbraak in een kapsalon gelegen op de Bondgenotenlaan, waarbij een Ipad en geldlade werden gestolen.

Middels een botscan kon vastgesteld worden dat beide verdachten, die geen gekende woonplaats in ons land hebben, meerderjarig zijn.

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek lastens beide verdachten wegens (poging) diefstal met braak en vereniging van misdadigers. Zij werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hun aanhouding heeft bevolen en dienen vrijdag voor de raadkamer te verschijnen.

Het onderzoek zal worden verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Parquet du Procureur du Roi Louvain
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse