Persbericht - Leuven - Verdachten poging inbraak aangehouden na spectaculaire achtervolging

De politie van Leuven heeft op vrijdag 11 februari twee verdachten van een poging tot inbraak in een woning in de Middelweg in Heverlee kunnen arresteren na een spectaculaire achtervolging tot in Hannuit. Rond het middaguur werden de buren van de getroffen woning opgeschikt door het anti-inbraakalarm. De buren zagen enkele verdachten naast de woning lopen. Ze stapten in een grijze auto met Spaanse nummerplaten. Het keukenraam van de woning was stukgeslagen en de inbrekers hadden de woning betreden maar hadden geen buit gemaakt.

De politie kon het verdachte voertuig snel lokaliseren op de E40 richting Luik. De agenten probeerden het voertuig aan te manen om te stoppen maar in plaats daarvan dreef de chauffeur de snelheid op. De verdachten namen de afrit Lincent en zetten hun roekeloze tocht verder tot in Hannuit. De politie rakte het spoor van de auto even bijster maar na een tijdje vonden ze de auto terug in een straat in Hannuit. De auto was achtergelaten aan een terrein met velden en een hangar. Rond het voertuig lagen enkel spullen van de verdachten en de autosleutel. Een politiehond vond twee verdachten terug in het struikgewas. Het ging om een man en een vrouw, die zich uitgaven als twintigers van Zuid-Amerikaanse afkomst. Ze hadden schroeven en handschoenen bij zich.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter tegen de twee verdachten op verdenking van poging tot inbraak. De twee verdachten werden voorgeleid en aangehouden. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer.

De lokale onderzoeksdienst van politie Leuven zal het verdere onderzoek voeren.