Persbericht - Lievegem/Zwalm - twee verdachten aangehouden in moorddossier

Parquet du Procureur du Roi Flandre Occidentale
Communiqué de presse

Op 20 mei 2019 werd in de Ringvaart in Lievegem het lichaam aangetroffen van een 40-jarige Albanees. Na onderzoek konden twee Albanezen opgepakt worden in Frankrijk en België. Ze werden beiden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.  

Op 20 mei van dit jaar alarmeerde een fietser de hulpdiensten omdat er een groot pak dreef in de Ringvaart onder de Speybrug, meer bepaald in de Neerstraat in Lievegem (Vinderhoute).

Het bleek om een overleden man te gaan, verpakt in een plastiek, plastic strips en kippengaas. 

Het parket Oost-Vlaanderen vorderde een onderzoeksrechter en stapte af ter plaatse, samen met de onderzoeksrechter en het afstappingsteam van de federale politie. Het parket vorderde ook een wetsdokter.

De autopsie op het lichaam bracht aan het licht dat het slachtoffer een Albanese man van 40 jaar was die met meerdere schotwonden om het leven werd gebracht.

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen werd belast met het onderzoek naar deze feiten.

Na intens onderzoek kwam de plaats delict in beeld, nl een gebouw in Zwalm, die gediend had als cannabisplantage. Tevens zijn de speurders erin geslaagd zicht te krijgen op twee verdachten die in aanmerking komen voor de moord.

Een eerste verdachte, een 29-jarige Albanees, verbleef in Oost-Vlaanderen maar werd op 22 juli 2019 door de Franse politie opgepakt in Clermont-Ferrand in gevolge de internationale seining. Hij werd overgeleverd aan België en door de onderzoeksrechter in Oudenaarde onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Een tweede verdachte, een 37-jarige Albanees uit Merelbeke, werd op 20 september 2019 opgepakt in Knokke. Betrokkene werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde en onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Het onderzoek, onder leiding van de onderzoeksrechter in Oudenaarde, is nog lopende.

Sarah Demeyer, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen

Parquet du Procureur du Roi Flandre Occidentale
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse