Persbericht - Mechelen - Twee aanhoudingen in onderzoek naar schietincident

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

In het gerechterlijk onderzoek naar een schietincident begin augustus heeft de onderzoeksrechter gisteren twee mannen aangehouden wegens poging tot doodslag.

 

Een 58-jarige man werd op 4 augustus 2023 beschoten aan de Uilenmolenweg in Mechelen, waarna een patrouille van PZ Rivierenland snel ter plaatse ging. Het slachtoffer werd met een wonde aan het linkerbeen naar het ziekenhuis gevierd. Hij verklaarde dat hij in de Uilenmolenweg was gestopt om in de berm te plassen en dat hij dan ruzie kreeg met een trucker die hem zou hebben beschoten.

In het gerechterlijk onderzoek door de Federale Gerechterlijke Politie (FGP) Antwerpen bleek dat de ontmoeting niet toevallig was en konden twee verdachten geïdentificeerd worden.

De onderzoeksrechter gaf daarop donderdag de opdracht tot drie huiszoekingen in Herve, Fléron en Beyne-Heusay. Daarvoor kreeg FGP Antwerpen bijstand van FGP Luik, DSU Luik en de hondensteundienst.

De twee mannen van 26 en 36 jaar werden opgepakt en in de loop van de dag heeft de onderzoeksrechter hen aangehouden.

Tijdens de huiszoekingen werd 140.000 euro in cash aangetroffen, net als voorwerpen die de mannen kan linken aan de feiten. 

De aanleiding van het schietincident wordt nog verder onderzocht, maar in deze fase van het onderzoek lijkt het niet drugsgerelateerd.

De raadkamer zal zich dinsdag buigen over hun aanhouding.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse