Persbericht - Merksem - Duo aangehouden voor ontvoering

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

De onderzoeksrechter heeft vandaag twee mannen van 35 en 37 uit Brussel en Elsene aangehouden voor de ontvoering van een 26-jarige man uit Wommelgem.

 

Het slachtoffer zou met een smoes naar de parking van McDonald's aan de Lambrechtshoekenlaan in Merksem zijn gelokt. Daar zou hij geslagen zijn door een groep mannen. De politie kreeg een noodoproep over een gevecht.

 Op het moment dat de eerste patrouilles van PZ Antwerpen toekwamen, werd het slachtoffer in de koffer van een Mini Cooper geduwd en gaf de bestuurder plankgas. De automobilist negeerde de rode verkeerslichten en crashte op het kruispunt van de Groenendaallaan met de Noorderlaan op de middenberm. Een toegesneld SRT-team kon twee mannen arresteren. Het gaat om een man van 35 uit Elsene en een man van 37 uit Brussel. Ze zijn beide gekend bij politie en parket.

Het slachtoffer moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

De onderzoeksrechter zal het verdere onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen leiden, onder meer naar de precieze aanleiding van de feiten. De twee mannen werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse