Persbericht - Mortsel - 19-jarige aangehouden voor spuwen naar politie

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 19-jarige man uit Mortsel aangehouden, omdat hij tijdens een politietussenkomst zou gespuwd hebben in de richting van de agenten.

Een patrouille van PZ Minos wilde zondag rond 18.15 uur een controle doen wegens inbreuken op de coronamaatregelen. In het park aan Hof van Riethlaan in Mortsel hadden vier personen zich verzameld. Toen de politie hun richting uitstapte, stoven de vier weg. Een 19-jarige man kon toch gecontroleerd worden. Hij reageerde erg geagiteerd op de tussenkomst van de politie. Op het moment dat hij geboeid werd, spuwde hij richting inspecteurs.

Het parket Antwerpen treedt streng op tegen mensen die tijdens deze coronacrisis bewust hoesten, niezen op spuwen naar politiemensen en andere burgers. Dat gedrag is bijzonder asociaal en maatschappelijk totaal onaanvaardbaar.

De man werd vandaag voorgeleid wegens bedreiging met aanslag met schijnbaar gevaarlijke stoffen en weerspannigheid. De onderzoeksrechter heeft de jongeman aangehouden.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

 

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse