Persbericht - Putte - Twintiger aangehouden na dodelijk ongeval

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Een 20-jarige man uit Putte is door de onderzoeksrechter in Mechelen aangehouden na een dodelijk ongeval.

In de nacht van maandag op dinsdag, rond 2.20 uur, reed de twintiger met een VW Golf over het kruispunt van de Clemenstraat met de Bredestraat. Hij had geen controle meer over zijn stuur en crashte tegen de zijgevel van een woning in de Kleinmannekesstraat. Net op de plaats van de slaapkamer. De 78-jarige bewoner werd in zijn slaap bedolven onder brokstukken. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar voor de bewoner kon er geen hulp meer baten.

Het parket stelde een verkeersdeskundige en een wetsdokter aan. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de 20-jarige automobilist onder invloed van alcohol reed en ook sneller reed dan de toegelaten 50 km/u. Het rijbewijs van de man werd onmiddellijk ingetrokken.

Na zijn verhoor, waarbij de twintiger zich de feiten niet herinnert, heeft het parket beslist om hem voor te leiden wegens onopzettelijke doding, dronkenschap, het rijden onder invloed en overdreven snelheid.

De onderzoeksrechter heeft na een nieuw verhoor beslist om de man onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse