Persbericht - Ravels - Aanhouding bevestigd voor twintiger in onderzoek naar foltering

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

De raadkamer in Turnhout heeft vandaag de aanhouding van een 23-jarige Nederlander uit Lommel bevestigd.

 

PZ Kempen N-O werd op donderdag 23 februari 2023 om 14.30 uur in kennis gesteld dat arbeiders van de gemeente Ravels de hulpdiensten hadden gevraagd voor een zwaar toegetakelde Nederlandse man. De arbeiders waren op dat moment aan het werk op de AA-valleiroute in Ravels. Het 37-jarige slachtoffer miste een vinger en had nog verschillende ernstige snij - en steekverwondingen. De hulpdiensten brachten de man met de nodige spoed naar het ziekenhuis in Turnhout.

In de buurt van waar de man werd aangetroffen, vond de politie een camionette. Er werd een perimeter ingesteld en het labo van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen nam het onderzoek over en voerde vrijdag een eerste huiszoeking uit in Lommel. Nadien werd een 23-jarige Nederlander door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van foltering, wederrechtelijke vrijheidsberoving en handel en bezit van verdovende middelen. Het gerechtelijk onderzoek loopt volop verder.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse