Persbericht - Ravels - Twee nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar gijzeling en foltering

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

In het gerechtelijk onderzoek naar een gijzeling en foltering in het criminele drugsmilieu heeft de onderzoeksrechter deze week twee mannen aangehouden.

 

PZ Kempen N-O werd op donderdag 23 februari 2023 om 14.30 uur in kennis gesteld dat arbeiders van de gemeente Ravels de hulpdiensten hadden gevraagd voor een zwaar toegetakelde Nederlandse man. De arbeiders waren op dat moment aan het werk op de AA-valleiroute in Ravels. Het 37-jarige slachtoffer miste onder meer een vinger en had nog verschillende ernstige snij - en steekverwondingen. De hulpdiensten brachten de man met de nodige spoed naar het ziekenhuis in Turnhout.

In het gerechtelijk onderzoek dat meteen werd opgestart, kon een 23-jarige Nederlander door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen als eerste gearresteerd en aangehouden worden op verdenking van foltering, wederrechtelijke vrijheidsberoving en handel en bezit van verdovende middelen. Het gerechtelijk onderzoek werd verdergezet en zo kon afgelopen maandag een 20-jarige Nederlander uit Mol opgepakt worden. De raadkamer in Turnhout heeft zijn aanhouding vandaag bevestigd.

FGP Antwerpen arresteerde gisteren nog een 23-jarige man met Surinaamse nationaliteit uit Hasselt. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer.

Het onderzoek naar mogelijk andere betrokkenen gaat onverminderd verder. 

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parquet du Procureur du Roi Anvers
Communiqué de presse

Autres Communiqué de presse