Persbericht - Rillaar - Eigenaar brasserie zwaargewond na overval door minderjarigen

Rond 00.20u op disndag 26 november braken twee personen in in een brasserie op de Diestsesteenweg in Rillaar (Aarschot). Ze sloegen een glazen deur aan de achterkant van het gebouw in. Het alarm ging af en de eigenaar, die vlakbij woont, kwam even later een kijkje nemen. Het kwam in de brasserie tot een confrontatie tussen de eigenaar en de inbrekers. De eigenaar kreeg klappen op het hoofd met een stok. De 51-jarige man liep een open schedelbreuk op en werd dringend geopereerd. De daders vluchtten weg.

De opgeroepen politie kon rond 01.45u een eerste verdachte arresteren. De verdachte, een jongen van 14 jaar uit Aarschot, zat verstopt in de omgeving.  Even later spoorde de speurhond van de politie de tweede verdachte op. Het ging om een jongen van 17 jaar uit Aarschot.

Het labo kwam vannacht ter plaatse om sporen te verzamelen. De jongeren werden verhoord en gaven de inbraak en het feit dat er slagen zijn toegediend, toe. Het parket vorderde de jeugdrechter tegen de twee verdachten. Ze werden in de loop van de namiddag voorgeleid. EDe jongeren verblijven in een gesloten jeugdinstelling

De lokale recherche van PZ Aarschot voert het onderzoek.