Persbericht - Stabroek - Vier verdachten opgepakt voor home invasion in Hoevenen

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft vanmorgen vier jongemannen gearresteerd voor een home invasion in mei dit jaar in Hoevenen (Stabroek).

In de vroege ochtend van 9 mei werd aangebeld aan een woning aan de Lombaardstraat in Hoevenen door een jongeman. De 17-jarige dochter des huizes was op dat moment alleen thuis met haar vriendje. Na wat duw-en trekwerk werden het meisje en haar vriend in de slaapkamer opgesloten. Nog twee andere kompanen drongen intussen de woning binnen en samen doorzochten ze het huis. Daarna vertrokken de daders met een kleine som geld en twee dure horloges. Het 17-jarig meisje kon daarna de hulpdiensten bellen. Ze bleef ongedeerd.

Het parket Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter. In het onderzoek door afdeling Goederen van FGP Antwerpen bleek dat het intussen ex-vriendje van de dochter mogelijk mee betrokken was bij de feiten.

Vanmorgen werden op vier plaatsen in Antwerpen, Berchem en Ekeren huiszoekingen uitgevoerd. De 18-jarige ex-vriend en zijn kompanen van 17, 18 en 19 zijn van hun vrijheid beroofd. De 19-jarige zal voor de onderzoeksrechter, de drie anderen voor de jeugdrechter, omdat ze alledrie op het moment van de feiten minderjarig waren.

Het verdere onderzoek zal de precieze rol van elke verdachte duidelijk moeten maken.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen